איך לגרום לעסק שלך להתעלות על המתחרים?

בין אם אתם בעלי עסק או עובדים במשרד פרסום והחלטתם שהפרויקט הבא שלכם יכלול ציורים, מגיע הרגע הזה שבו אתם שוברים את הראש וצריכים לבחור את האדם הנכון למשימה.

אולי אתם לא יודעים כל כך לאיזה תוצאה אתם מצפים ולכן לא סגורים את מי ומה אתם מחפשים, איך בכלל מאיירים עובדים על פרויקט? מה כדאי לשאול מראש? איך נראה תהליך העבודה? ואיפה באמת מוצאים את המאייר/ת הנכונים? מי הכשרון המדויק לפרויקט שלכם ובזמן שהצבתם? האם מספיק להסתמך על המלצות של קולגות ואולי בכלל עדיף מראש ללכת על מעצב גרפי INHOUSE שיעשה את העבודה? אל דאגה! כל התשובות לכל השאלות וגם 5 פרמטרים סופר חשובים לבחירת המאייר הנכון לפרויקט הבא שלכם:

בתור התחלה, העצה הכי טובה שיש לי לתת לכם בנושא הזה – ככל שתהיה לכם תמונה ברורה יותר בראש של איך הפרויקט שלכם הולך להיראות (ממש ברמה ויזואלית) ככה יהיה לכם קל ומהר יותר למצוא את האדם הנכון שיוציא את זה לפועל. סגנונות איור וציור אפשר למצוא לדוגמא בפינטרסט בשפע ואפילו בחיפוש תמונות פשוט בגוגל. לא חס וחלילה כדי להעתיק רעיון, אלא כדי לקבל מושג של מה הסגנון שהכי התחברתם אליו. רגע לפני שתסגרו על הסגנון או הסגנונות האהובים עליכם, אל תשכחו לשאול את השאלה החשובה ביותר – איזה סגנון איור ישרת את המטרה הסופית שלי בצורה הטובה ביותר?

ודרך אגב, אם המאיירים שבחרתם לא עוצרים לשאול את השאלה הזאת, תבדקו שוב אם הם הבחירה האופטימלית עבורכם. 

תוכלו להבין טוב יותר את כל נושא האיור המסחרי כאן

איור למאק קוסמטיקס

ועל כל נושא סגנון האיור וההתאמה שלו לפרויקט שלכם ארחיב מיד.

ברגע שהבנתם מה סגנון הציור הנכון לפרויקט ולקהל היעד שלכם, נשאלת השאלה איפה מוצאים מאיירים טובים? תשמחו לגלות שיש שפע מאיירים מעולים בארץ בשלל סגנונות ורמות. נכון שטכנית תמיד אפשר להעלות מכרז בFIVERR אבל מהיכרות קרובה במיוחד עם תחום האיור העסקי והפרסום בארץ, אין כמו שפה משותפת, תקשורת ברורה ונוחה וזמינות בשביל לתקתק פרויקט ושיהיה גם מוצלח. 

לרוב מי שמחפש מאיירים קודם מעלה על הקיר שלו בפייסבוק פוסט חיפוש ובקשת המלצות למאיירים טובים. זה נחמד ויפה אבל לא המקום האופטימלי למצוא את כל מגוון המאיירים שיכולים לעמוד לרשותכם. לשמחתי, יצא לי להיות מתויגת בפוסטים כאלה לא מעט ומתוך סקרנות אני אוהבת לראות את מי עוד מתייגים כמאייר מומלץ. אני מגלה אנשים שאולי הם מאוד מוכשרים אבל משום מה הפרופיל שלהם בפייסבוק לא מעיד שום דבר בכיוון. אצל חלקם תמצאו בכלל תמונות משפחתיות, נוף או פוסטים שלא קשורים לתחום האיור וזה חבל ובכלל חבל על הזמן שלכם. לעומת זאת, פוסט בפורום איור וקבוצות מאיירים, שם תוכלו גם למצוא תיקי עבודות בשפע ולבחור עוד לפני שמישהו הספיק לתייג את עצמו בתגובות. בנוסף כדאי לכם לבקר בקבוצת אינסטגרם ישראל בפייסבוק, שם תוכלו למצוא לא רק מגוון רחב של מאיירים מקצועיים מכל מיני סגנונות אלא גם צלמים, משפיענים, מעצבים גרפים ועוד ועוד ועוד.

ואם כבר דיברנו על אינסטגרם, תיק העבודות הכי טוב שלי הוא פרופיל האינסטגרם שלי ולכן כן, כדאי ומומלץ לשוטט גם באינסטגרם ולחפש את המאייר/ת הבא שלכם.

איור דוגמא לקידום קולקציית שעונים בולגרי

אם אתם משרד פרסום או דיגיטל, סיכוי טוב שיש לכם מעצב גרפי משלכם, מה שנקרא INHOUSE DESIGNER. אני בטוחה שזה פתרון קל ונוח להשתמש בשירותיו/ה אבל לא כל מעצב גרפי יודע לצייר ובטח שלא בכל הסגנונות שיכולים לשמש אתכם בצורה אופטימלית. 

קחו מאייר/ת מקצועי/ת ותשאירו את העיצוב הגרפי למעצב שלכם.

רגע קטן לפני שתכנסו לשלב סינון ובחירת המאייר/ת שלכם, חשוב שתדעו מראש מה אמור להיות תהליך העבודה הנכון והמקצועי:

  • שיחת היכרות ותיאום ציפיות
  • הצעת מחיר מסודרת עם מקסימום פרטים וסגירת פינות כמו קביעת תאריך יעד לסקיצות לסיום פרויקט, תנאי תשלום, כמות תיקונים מוסדרת מראש, כמות סקיצות סגורה מראש וכו’ וכו’
  • שליחת בריף מפורט ורפרנסים מצדכם למאייר/ת
  • קבלת סבב סקיצות ראשון
  • סבבי תיקונים והתאמות
  • סקיצות נוספות וכן הלאה
  • אופציה להדמיה אם אפשר ואם צריך (תלוי על מה מדובר בפרויקט)
  • אישור וקבלת קבצים סופיים של האיור/ים (לרוב PNG, JPG,PDF כי לא תקבלו ואתם לא אמורים לקבל קבצים פתוחים כמו PSD או AI)

עכשיו נפתח לכם עולם שלם של מאיירים, וכולם מוכשרים ממש! איך תבחרו את האדם הנכון למשימה??

ריכזתי עבורכם את הפרמטרים החשובים מנסיוני שכדאי לשים לב אליהם בבחירת המאייר/ת עבורכם:

  1. סגנון – קרוב לוודאי שיש לכם או ללקוח שלכם איזה חזון לגבי הכיוון של הנראות שאתם הולכים עליה. וגם אם לא, הסגנון לרוב יתבסס על הקהל שאתם רוצים להגיע אליו. למשל: אם מדובר על מוצר לילדים/ תינוקות, הגיוני יהיה שתפנו למאייר שמתמחה באיור ספרי ילדים או שהסגנון שלו רך ומתוק. אם אתם פונים לקהל נשי, טוב שתפנו למאיירת אופנה שהסגנון שלה יתפוס את תשומת ליבו של הקהל שלכם. יש מיליון סוגי מאיירים (קומיקס, גרפיטי, אופנה, ילדים, מופשט ועוד) ויש גם מאיירים שחולשים על כמה סגנונות. לדוגמה – רק בתחום של איור אופנה תוכלו לבחור בין איור מינימליסטי לריאליסטי, קווים רכים או גסים, ציור ידני או ממוחשב ועוד ועוד. ככל שתיסגרו מראש על הסגנון שאתם מחפשים, כך יהיה לכם קל יותר למצוא את האדם הנכון שמתמחה בסגנון הספציפי שרציתם.
  2. זמנים – אם מדובר בדדליין צפוף, תצטרכו מאייר עם נפש אמנותית גבוהה ורגליים עמוק בקרקע בשביל שיתקתק לכם את העבודה בזמן ולעניין. עם כל הכבוד לחלק האומנותי, והרי אנחנו כאן בגלל האמנות, צריך לדעת לעמוד בזמנים ופה כדאי מראש להציב את הדדליין עוד בשלב החיפושים ולמצוא מאיירים שידעו להתחייב ולעמוד בזה בכבוד.
  3. רזומה – העיקרון כאן הוא נורא פשוט – ככל שהרזומה עשיר יותר, כך המאייר שלפניכם מנוסה יותר. אי לכך המסקנה המתבקשת = פחות תקלות ועיכובים בדרך לאימג’ הסופי שאתם צריכים. פה נכנסת כוכבית קטנה: לפעמים גם מול המאייר המנוסה ביותר קורות תקלות, לפעמים על בסיס חוסר תיאום אישי או תקשורתי בינו לבין הלקוח. דבר שמוליד סכסוכים, תקלות וחוסר התאמה שלא הייתה לכם כל כך שליטה עליה מלכתחילה. בכל זאת, ככל שהמאייר שלכם מנוסה יותר, כך גם במקרים של חוסר התאמה, אתם עומדים מול מישהו מקצועי שיידע לדלג מעל המשוכה הזאת במקצוענות המתאימה. עוד יתרון בעבודה מול מאייר/ת מקצועי/ת זה גם הדרך שלהם לעזור לכם בשלב הדפוס והביצוע (אם נוצר צורך כזה). מאייר ותיק אמור כבר להכיר ולהתנסות עם תחום הדפוס בארץ ואפילו להמליץ על כמה בתי דפוס שהוא מכיר בהתאם לצורך ואולי אפילו בהתאם למיקום שלכם.
  4. הקשבה – כל הכשרון והניסיון בעולם לא יצילו לכם פרויקט שבו המאייר שלכם מונע רק על ידי האגו שלו ואיזה חזון שהיה לו מראש. זה לא שלא תרצו להשתמש בכל מגוון כשרונותיו, רעיונותיו וניסיונו, ההיפך הוא הנכון, אבל… מאייר מקצועי תמיד יתחיל בלהקשיב טוב למה שאתם צריכים, מחפשים ורוצים להשיג. מאייר טוב צריך לדעת לקחת את החזון שלכם ולהפוך אותו לדבר האמיתי עם מינימום עצירות או התחלות חדשות באמצע הדרך. מאייר טוב יידע להמשיך את הקו של המותג שלכם, להבין את העסק כאילו אתם הייתם מציירים את הפרויקט בעצמכם. את זה המאייר שלכם ישיג על ידי הקשבה והבנה עמוקה של מה שאתם מחפשים וזקוקים לו. קשה לזהות את היכולת הזו בשלב החיפושים, אבל אפשר לגלות אם הוא בראש שלכם בשלבים היותר מוקדמים של הפרויקט ואם צריך אז לעצור בזמן את העבודה המשותפת להיפרד כידידים.
  5. עלויות – כמו הרבה דברים אחרים בעסק שלכם שכדאי לזכור: “טעמה המר של איכות ירודה נותר זמן רב לאחר שפג טעמו המתוק של מחיר נמוך”. כמו בכל דבר, רצוי וכדאי לעשות סקר שוק אבל לתחום האיור ואומנות בכלל, תמחור כאן לא צריך להיות פרמטר. 

תזכרו דבר חשוב: אתם משלמים על שנים של ניסיון, לימודים, כישרון וידע. אתם לא משלמים לפי שעה ולא לפי עלויות חומרים. עשו לעצמכם טובה ובחרו את המאייר הנכון לכם לפי כל הפרמטרים הקודמים שציינתי, אבל רק לא על בסיס עלויות נמוכות.

ציור הפרסום של אירוע בייבילנד של סופר פארם

קחו לכם רגע ותחשבו, איזה מהפרמטרים שציינתי הכי חשובים לכם, ולמה?

אם זה ניסיון בעבודה עם מותגים, חברות ועסקים כמו שלכם, איכות מעולה, כשרון טבעי, הקשבה ועמידה בלוח זמנים הם מה שהכי חשוב לכם, סיכוי טוב שמכאן הדרך שלכם לסיים את הפרויקט בהצלחה כבר קרובה יותר ממה שאתם חושבים.

בוא נתחיל עם סיבוב מהיר באינסטגרם שלי כדי שתוכלו להתרשם מסגנון הציור שלי ולבדוק בכלל אם זה מה שחיפשתם.

אז החידה איך מתוך מיליוני עסקים אונליין, יראו דווקא את העסק שלכם התשובה היא דווקא בציור. לא מדובר בציור לסלון, מדובר באיור שיווקי, עם מחשבה, מסר והבנה אמיתית של העסק/ המותג שעומד מאחוריו.

המטרה של הציור הזה היא לקחת את העסק שלכם עוד צעד קדימה, אפילו כמה צעדים. הרעיון הוא למשוך את עיניי הלקוח הפוטנציאלי שלכם. האתגר הוא לתפוס את תשומת לבו מתוך אלפי אימג’ים שהוא נחשף אליהם ביממה, שיבחר בשלכם.

לחצו כאן למילוי טופס עם הפרטים שלכם ובכדי שניצור יחד אימג’ מהמם שאי אפשר יהיה להתעלם ממנו.

איור מתוך קמפיין הפרסום של סוזוקי
Leave a Reply